İntravenöz Terapi Cihazları (İnfüzyon Pompaları)

İntravenöz tedavi ya da IV tedavi sıvı maddenin doğrudan damar yoluyla verildiği tedavidir. Aralıklı ya da devamlı olabilir, devamlı olanına intravenöz drip denilir. İntravenöz sözcüğü damar içi anlamına gelir, ancak genellikle IV tedaviyi anlatmak için kullanılır. infüzyon pompası diğer adı İntravenöz Terapi Cihazıdır.

iİnfüzyon pompasi arızaları nelerdir, açıklaması, bölümleri, bakımı hakkında detaylı bilgi vereceğiz

Diğer ilaç verme yolları ile karşılaştırıldığında intavenöz yol, sıvıların ve ilaçların vücut boyunca iletiminin en hızlı yoludur. Bazı medikasyonlar zehirli iğne ile idam ve kan naklinde olduğu gibi bazı medikasyonlar da sadece intravenöz yolla verilebilir.

İnfüzyon pompası

Birçok tedavi sırasında hastaya damar yolu ile birtakım sıvıların ya da ilaçların verilmesi söz konusu olmaktadır. En basit şekliyle bazı ilaçlar hastaya enjektör ile birkaç saniye içinde verilebilir veya beslenme ya da sıvı eksikliğini gidermek amacıyla damardan serum verilebilir. Damardan uygulanan bazı tedavilerde, ilaçların daha uzun sürede ve/veya belli bir hacimde olması gerekebilir. Bu durumlarda çeşitli tip ve niteliklerde intravenöz

terapi cihazları kullanılır. Bu cihazların çeşitli tipleri, infüzyon kontrol cihazları, damla sayıcılı cihazlar,

volümetrik infüzyon pompaları, şırıngalı infüzyon pompaları ve hasta kontrollü analjezi cihazlarıdır. Bu cihazlar tiplerine ve kullanım amaçlarına göre başta yoğun bakım üniteleri olmak üzere, ameliyathaneler, çeşitli servisler ve hatta evlerde kullanılabilir.

Şırıngalı infüzyon pompası

İntravenöz Terapi Cihazları (İnfüzyon Pompaları)

Birçok tedavi sırasında hastaya damar yolu ile birtakım sıvıların ya da ilaçların verilmesi söz konusu olmaktadır. En basit şekliyle bazı ilaçlar hastaya enjektör ile birkaç saniye içinde verilebilir. Beslenme ya da sıvı eksikliğini gidermek amacıyla damardan serum verilebilir.

Damardan uygulanan bazı tedavilerde ilaçların daha uzun sürede ve/veya belli bir hacimde olması gerekebilir. Bu durumlarda çeşitli tip ve niteliklerde intravenöz terapi cihazları kullanılır.

Bu cihazların tipleri şöyle sıralanabilir:

  • İnfüzyon  Kontrol  Cihazları
  • Damla  Sayıcılı  Cihazlar
  • Hasta Kontrollü Analjezi Cihazları
  • Volümetrik İnfüzyon Pompaları
  •  Şırıngalı İnfüzyon Pompaları

Damla sayıcılı cihazlar

Volümetrik infüzyon pompası

Bu cihazlar tiplerine ve kullanım amaçlarına göre başta yoğun bakım üniteleri olmak üzere, ameliyathaneler, çeşitli servisler ve hatta evlerde kullanılabilir

Baxter- Flo-Gard 6201- İnfüzyon Pompası

 infüzyon pompası hastaya gerekli olan ilaç yada solüsyonları ayarlanan zaman içinde belirli akışkanlık hızında intra venöz (toplar damar içi) olarak zerk eden bir cihazdır.

TEKLİ İNFÜZYON POMPASI

Tekli infüzyon pompalarımız ileri teknoloji ile geliştirilmiş ve 4 farklı moda IV sıvı verebilme özelliğiyle kullanıcıların işini kolaylaştırırken, tüm tedavi ihtiyaçlarını da karşılayabilecek özelliğe sahip multi-fonksiyonel bir cihazdır.

Tekli infüzyon pompalarımız kendi özel setleriyle kullanılabildiği gibi, aynı zamanda sahip olduğu “programlanabilme” özelliği sayesinde standart IV setleriyle birlikte “set bağımsız” olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıcıları “zorunlu set bağımlısı” olmaya mecbur bırakmadan, hem maliyetlerin azalmasına, hem kurumun tasarruf etmesine hem de kullanıcıya seçim yapma rahatlığını sunmaktadır.

Çiftli İnfüzyon Pompası

Çoklu Sıvı İnfüzyonu Yapılabilmesi İçin Tasarlanmıştır.

Çiftli infüzyon pompaları ileri teknoloji ile geliştirilmiş ve 4 farklı moda IV sıvı verebilme özelliğiyle kullanıcıların işini kolaylaştırırken, tüm tedavi ihtiyaçlarını da karşılayabilen multi-fonksiyonel bir cihazdır.

Çiftli İnfüzyon Pompaları kendi özel setleriyle kullanılabildiği gibi,aynı zamanda sahip olduğu “programlanabilme” özelliği sayesinde standart IV setleriyle birlikte “set bağımsız” olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıcıları “zorunlu set bağımlısı” olmaya mecbur bırakmadan, hem maliyetlerin azalmasına, hem kurumun tasarruf etmesine hem de kullanıcıya seçim yapma rahatlığını sunmaktadır.

Çiftli İnfüzyon Pompaları, her sıvıyı ayrı set içinden gönderebilme özelliği sayesinde, tedavide kullanılan ilaçların set içersinde birbirine karışmasını engeller. Çiftli infüzyon pompaları bu özelliği sayesinde ilaç karışımlarından dolayı oluşabilecek tüm etkileşim riskini ortadan kaldırarak hasta sağlığı ve kullanıcı güvenliğini sağlamaktadır.

Modüler Entegre Enjektör – İnfüzyon Sistemi

Modüler Orkestra İle İster Bir Arada İster Ayrı Ayrı Kullanım İmkanı Sunmaktadır.

Modüler Orkestra Sistemi” sayesinde yoğun bakım ve ameliyathanelerde ihtiyaç duyulan tüm sistem bir araya getirilmiştir.

Bu sayede hastaya birden fazla kritik ilaç uygularken ya da hasta transportu sırasında ayrı ayrı cihazlarla uğraşmak zorunda kalınmaz. Tek bir sistem üzerinden tüm programı yapabilir ve hastayı tek bir sistemle transport yapılabilir.

Modüler entegre yapısı sayesinde gerektiğinde her bir cihaz orkestra sisteminden bağımsız olarakta kullanılabilmektedir. Tüm komplike tedaviler Modüler Orkestra Sistemiyle sayesinde kolayca çözümlenebilir.

Şırıngalı İnfüzyon Pompa Serisi

MODELLER:

MEDIMA S
• ml/saat. mt/dakika. mi;24Saat modalarında çalışan basit ve temel model.
• Hafızaya ilaç ismi girilebilir ve ekranda görülebilir.


MEDIMA S1
• Bütün bilinen infüzyon modlarında çalışır..
• Hafızaya 120 doz prosedürlü (parametterde limit olmaksızın) ilaç bilgisini kütüphaneye kaydetme olanağı.


MEDIMA S2:
• Sl ‘in yaptığı bütün özellikler, ilave olarak, ilaç kütüphanesinde yüklü bütün infüzyon parametlerin soft ve hard limitlerin girilmesi izin verir.


MEDIMA S-PCA :
 • S2’nin yaptığı bütün özeliklere ilaveten PCA özelliği.

Emniyetli İnfüzyon Sistemleri

Geniş. Kolay Görünebilir Ekran: Ekranda infüzyon parametreleri. İnfüzyon oranı, şırınga boyutu, ilaç ismi. esleme durumu ve oklüzyon basıncı görülebilir. Veriler uzaktan rahatlıkla görünebilir.

Geniş Şırınga Seçeneği: 5ml den 50/60ml’ye kadar bütün bilinen şırınga ebatları kullanılabilir.

Otomatik Şırınga Yükleme ve Tanımlama: Pompa çalışmasının doğruluğu ve hızı. ilk yüklemedeki hataları engeller (Yenidoğan üniteleri için çok önemlidir)

Basit Programlama ve Kolay Uygulama: Klavyeden kolay veri girişi yapılır. İnfüzyon durdurulmadan parametreler değiştirilebilir.

Farklı birimlerde İnfüzyon tanımlanabilir: ng. pg. mg. pU. mU. mol. mmol. mol/kg/dak. saat. 26saat

Veri Kildi: Programlanmış parametreler şifre ile korunabilir.

Gelişmiş İnfüzyon modları: infüzyon modları seçilebilir: sürekli, kesik. V* adımda basamaklı. PCA.

Otomatik ve Manuel BOLUS: Doz oranı, akış hızı ve süre programlanabilir.

Oklüzyon Oluştuğunda Otomatik fazla bolusbasıncını azaltma (Antl bolus): Oklüzyon algılandığında, şırınga sürücüsü uzatma hattındaki ve fazla ilaç gönderimini azaltarak sıfırlar.

11 kademede Oklüzyon basıncı: İnfüzyon sırasındaki basınç seviyesi ayarlama olanağı. Basınç seviye göstergesi

Özel Aksutlk Alarm Sistemi: Ses seviyesi ve ses tipi seçilebilir. Gece modunda. alarm sessize dönerek ışıklı uyan sağlar

Olay Günlüğü: Bütün infüzyon bilgileri (tarih ve saat bilgileri ile birlikte alarm, kullanıcı aktiviteteri ile bütün parametreler)

İlaç Kütüphanesi: İlaç kütüphanesindeki doz bilgileri, hata risklerini azaltır. Hafıza 120 ilaç bilgisini sofi ve hard sınırları ve bütün parametreleri ile yüksek dozda gönderilmemesi için saklar. Soft limit tanımlanan değerlerin aşıldığında kullanıcıyı uyarır. Hard limitte önceden belirlenen değerler aşıldığında işleme izin vermez. İlaç kütüphanesinin kullanıldığında personel ml/saatten doz hesabı yapmak için zaman kaybetmez. Bununla birlikte ml/saat ile infüzyon çok basit ve kullanışlıdır .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir